Foto: TT

OS-guldmedaljören från Pyeongchang drabbad av cancer

Uppdaterad
Publicerad

Kikkan Randall, som tog OS-guld i Sydkorea för 4,5 månader sedan, har drabbats av bröstcancer. Det meddelar hon på sin Instagram.

Den amerikanska OS-guldmedaljören i längdåkning Kikkan Randall har drabbats av bröstcancer.

Det meddelar hon själv på Instagram under onsdagen.

”Det är läskigt att få veta att du har cancer och jag har funderat varje dag hur detta kunde hända mig. Men jag har bestämt att vara positiv och aktiv under behandlingen. Jag genomgick min första behandling i måndag och även om vi upptäckte det tidigt och prognosen är bra kommer mitt liv att förändras under de kommande månaderna”.

Kikkan Randall, 35, vann guld i sprintstafett tillsammans med Jessica Diggins i OS i Pyeongchang tidigare i år, vilket var USA:s första OS-guld i längdskidor någonsin.

De vann även VM-guldet i Val di Fiemme 2013. Randall har även vunnit elva individuella världscupsegrar och vunnit totaltcupen i sprint vid tre tillfällen.

Randall meddelade efter årets säsong att hon skulle sluta med skidåkning på elitnivå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer