William Poromaa: ”Försöker att finnas där för varandra”

Uppdaterad
Publicerad

William Poromaa är i storform och tog i helgen karriärens första pallplats i världscupen.

Men samtidigt går flickvännen Frida Karlsson igenom en tuff period.

– Det är bara att försöka att finnas där för varandra, säger William Poromaa till SVT Sport.

OS i Peking blev minst sagt lyckat för William Poromaa som lämnade mästerskapet med flera fina placeringar.

– Jag är väldigt nöjd så klart. Jag gör lopp som jag aldrig någonsin tidigare gjort och åker fortare än vad jag tidigare gjort, sa Poromaa till SVT Sport i lördags.

I helgen visade han att formen håller i sig när han blev trea på 15 kilometer klassiskt i Lahtis, Finland, och tog karriärens första pallplats i världscupen.

Försöker stötta varandra

Tyngre går det för flickvännen Frida Karlsson. Svenskan kollapsade under OS och stoppades till slut från att köra tremilen. På damernas 10 kilometer klassiskt i Lahtis slutade hon på 16:e plats och sa själv efter loppet att ”huvudet vill mer än vad kroppen klarar av”.

På frågan hur paret hanterar situationen svarar Poromaa:

– Det är bara att försöka finnas där för varandra, det är inte så mycket annat. Jag tror att hon är väldigt glad i dag i stället även om det har gått lite tyngre för henne. Det är alltid upp och ner och det får man räkna med.

”Grymt motiverad”

Poromaa ser fram emot resten av säsongen som innehåller tävlingar i bland annat Holmenkollen och Falun.

– Jag känner mig grymt motiverad och ska göra allt jag kan resten av säsongen nu. Jag åkte ju inte så mycket världscup i början så jag är taggad på att få tävla. Folk börjar bli lite småless efter OS så då ska jag vara där och hugga hela tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.