Frida Karlsson: ”Det var fruktansvärt”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson slutade 16:e på 10 kilometer klassiskt i Lahtis. Hon inledde bra och tappade sedan på täten.

– Det var fruktansvärt. Jag krigar med kroppen just nu. Huvudet vill mer än vad kroppen klarar av, säger hon till SVT Sport.

Frida Karlsson förklarar hur det känns när kroppen inte svarar på det sätt hon önskar.

– Det är som att jag har lite i början. Men musklerna dör och återhämtar sig inte. Det finns inget att trycka med och då får jag inte till tekniken, säger hon.

Karlsson tog ingen individuell medalj på OS och orken tog helt slut i flera av loppen. Därför väntade hon sig ingen topplacering på världscupen i finländska Lahtis.

– Jag hade inga förväntningar och jag kände inför att jag inte var där jag vill. Jag tror att det är ett steg för vägen och måste ta det så, steg för steg.

Hon är ändå säker på att hon vill tävla vidare i världscupen.

– Även fast det är skit när det går dåligt så är det det här jag vill göra. Det är det här jag älskar. Det är bara att bita i och försöka komma tillbaka och göra ett fint lopp innan säsongen tar slut.

– Jag vill köra. Det går tungt nu men, men jag kommer inte ge upp bara därför.

Loppet vanns av Therese Johaug. Bästa svenska var Jonna Sundling på en femteplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.