Frida Karlsson bland stjärnorna på VM: ”Det känns stort”. Foto: TT

Frida Karlsson bland stjärnorna på VM: ”Det känns stort”

Uppdaterad
Publicerad

19-årige skidlöftet Frida Karlsson får chansen på ”stora” VM – det beskedet kom i dag. SVT Sport har pratat med en optimistisk skidtalang. – Det känns väldigt, väldigt roligt – stort. Jag kommer verkligen få se hur långt det är upp, säger Frida Karlsson.

VM-hoppet sänktes en aning för Frida Karlsson när hon på grund av sjukdom inte kunde delta i SM i helgen. Men det gick ändå – den 19-årige svenska talangen fick sin biljett till Seefeld ändå.

– Jag såg SM som min chans och när jag inte kunde ställa upp där sänkte jag hoppet men när jag fick beskedet var det väldigt roligt att få, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

– Det känns väldigt, väldigt roligt. Det känns verkligen bra att de tror på mig, fortsätter hon.

Har inte gjort världscupdebut ännu

Hur ser du på dina chanser i VM?

– Jag vet inte riktigt vad jag står, jag har inte fått mäta mig med världseliten ännu riktigt men jag kan ju bara fokusera på att göra så bra lopp som jag kan.

Hur är det att få mäta sig med de bästa?

– Det känns väldigt bra. Jag kommer verkligen få se hur långt det är upp, jag hoppas verkligen få mersmak.

En världscuptävling i italienska Cogne återstår innan VM i Seefeld. Det återstår att se om Frida Karlsson kör där eller om hennes debut på toppsenior-nivå blir på VM.

– Jag hoppas få åka i Italien och få med mig lite erfarenhet. Detta känns stort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer