Frida Karlsson inför sprinten: ”Jag tänker mycket taktik”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson har gjort några enstaka världscuptävlingar men det här är hennes första seniorsäsong. I helgen brakar allt loss med minitouren i Ruka, som inleds med sprint.

– Jag tänker mycket taktik. Jag gillar inte att lämna det åt slumpen, jag gillar att ha en plan A och plan B, säger 20-åringen till SVT Sport.

Supertalangen Frida Karlsson slog igenom stort under VM i Seefeld med sina tre medaljer. Nu inleder hon världscupsäsongen i Ruka.

– Det är spännande, känns kul, säger hon.

Att det är just en minitour som väntar är inget som skrämmer. Fredagens sprint följs av 10 km klassiskt på lördag och sedan 10 km jaktstart (fritt) på söndag.

– Det gäller att ladda om både mentalt och fysiskt. Göra vad man kan för att snabba på återhämtningen. Vi har bra med fysios som kan hjälpa till med massage och sedan är det bara att fylla på med energi, säger Karlsson.

”Längesedan jag körde en sprint”

Hon ser fram emot sprinten, där inte minst Therese Johaug tror att svenskan kan få med sig några bonussekunder mot norskan inför helgens distanslopp.

– Det är jättekul. Det var längesedan jag körde en sprint nu, jag åkte inte i Gällivare. Jag hoppas att jag får köra ”kvinna mot kvinna” också.

Du satsar även på sprint framöver?

– Ja, självklart. Jag vill bli allround och köra både sprint och distans.

Frida Karlsson långt före alla andra i premiären: ”Uppvisning i världsklass” (23 november 2019)

Världscuppremiären

Världscuppremiären i skidor körs i finska Ruka i en minitour den 29 november till 1 december. Tävlingarna sänds i SVT.

Tävlingsprogram

Fredag 29/11: Sprint (klassisk stil)

Lördag 30/11: 10/15 kilometer (klassiskt)

Söndag 1/12: 10/15 km jaktstart (fri stil).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.