Frida Karlsson på röda mattan vid Idrottsgalan. Foto: Bilddbyrån.

Frida Karlsson nära comeback: ”Snart tillbaka i spåren igen”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson kommer allt närmare en comeback.

– Jag ska nog snart vara tillbaka i spåren igen, säger Karlsson.

Frida Karlsson stoppades av hälsoskäl efter den inledande världscuppremiären i Ruka i månadsskiftet november/december och har inte tävlat sedan dess.

20-åringen fick sitt stora genombrott vid VM i Seefeld där hon tog silver på 10 km klassiskt efter att ha pressat Therese Johaug och var en av medlemmarna i guldlaget i den långa stafetten. Det blev dessutom ett brons på avslutande 30 km. Tre medaljer i VM-debuten som tonåring.

Så hur mår Karlsson, som är nominerad som en av Årets nykomlingar på Idrottsgalan i Globen?

– Jag känner mig positiv nu och det går framåt, det känns väldigt bra, säger Karlsson leende till SVT Sport.

Hur känner du att det går framåt?

– Det går i rätt riktning och jag har egentligen bara några små avcheckar kvar sedan så ska jag nog snart vara tillbaka i spåren igen, säger Karlsson.

”Jag vill vara öppen, har ingenting att ljuga om”

Hur känns det att komma till idrottsgalan och få frågor om ditt hälsotillstånd?

– Nej, men det är bara att ställa in sig på det, jag har ingenting att ljuga om och jag kan bara svara på frågorna som jag vill. Det känns bra för samtidigt vill jag vara öppen, vill ju bara vara tillbaks igen och alla andra vill också att jag ska vara tillbaka igen känns det som.

Var är du i den processen?

– Det känns som om det är nära nu, har några avstämningar kvar. Det är nog inte så långt från att ni får se mig i spåren igen, säger Karlsson förhoppningsfullt.

Tufft att få besked om tävlingsförbud

Det var några tuffa dagar efter att ha stoppats från att tävla.

– Det var väldigt tufft. Jag blev väldigt ledsen. Där och då känns det ju som att hela ens värld rasar. Men så är ju inte fallet. Det är bara se till vad man kan göra och se det positivt. Det kommer mycket positivt med det här, det vet jag, säger Karlsson

Under uppehållet har Karlsson och skidförbundet avstått att kommentera vad anledningen till tävlingsavbrottet är. Så vill Frida Karlsson också ha det framöver.

– Det är för personligt, för mycket på det personliga planet, säger hon till Aftonbladet.

ARKIV: Förbundet bryter tystnaden om Frida – ”Första gången vi stoppar någon från att tävla” (12 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.