Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Frida Karlsson efter kramen från covid-sjuka Kalvå: ”Nervös”

Uppdaterad
Publicerad

Under vilodagen av Tour de Ski tvingades totaltrean i damklassen, Anne Kjersti Kalvå, att bryta och åka hem till Trondheim efter en covidinfektion. För två dagar sedan kramade hon om Frida Karlsson – som nu satt på sig munskydd och slutat kramas.

NRK visade stillbilder från händelsen efter 10 km klassiskt för Karlsson.

– Vill du göra mig nervös? frågar Karlsson den norske reportern som svarar att det inte var meningen men fortsätter att fråga om det är slut på kramandet efter loppen nu.

Tour de Ski

– Ja, vi får hålla avstånd med det nu, säger Karlsson.

När Karlsson senare mötte SVT Sports utsände Rikard Lann var det första gången under touren som hon använde munskydd i samband med intervjuer. Men hon tonade ner covid-utbrottet, där även en norsk ledare smittades tidigare i veckan.

– Nej, vi vet att det cirkulerar corona i samhället och även här så det är inget nytt, säger Karlsson till SVT och har medlidande med totaltrean Kalvå som drabbas för andra gången.

– Det är supertråkigt för henne. Hon fick ju corona även innan OS så den har inte varit snäll mot henne, säger Karlsson.

Kalvå delade rum med systrarna Udnes Weng

Kalvå fruktade covid när den började få fäste i det norska laget vid jultid och uttryckte det som ett ”trauma”. Under tiden på touren hon delat rum med tvillingsystrarna Tiril Udnes Weng, tvåa i totalen, och Lotta Udnes Weng.

I morgon väntar en sprint i Val di Fiemme för åkarna. Ingen av de övriga svenska åkarna har något med totalen att göra, vilket skulle kunna öppna för att taktikköra för Karlsson.

– Det är inget vi pratat om än men vi ska ha ett möte i kväll. Jag tror inte att man kan göra så mycket och man ska inte försvåra situationen. Det är inga konstigheter utan det är bara ut och köra som vanligt, säger Karlsson om tankarna inför sprinten.

Karlsson har ett utmärkt läge att vinna Tour de Ski första gången hon fullföljer tävlingen.

– Jag ser bara möjligheter. Försöker inte sväva iväg och tänka på slutet redan nu. Fokuset ligger på sprinten.

Touren avslutas med backen uppför Alpe Cermis på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet