Läkaren bekräftar – Frida Karlsson missar Tour de Ski

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson har haft tävlingsförbud sedan VC-tävlingarna i Ruka. Skidförbundets förbundsdirektör Ola Strömberg sa i en intervju med SVT att det handlade om näringsbrist för 20-åringen. Nu står det klart att Karlsson missar säsongens stora höjdpunkt, Tour de Ski.

– Det är inte rimligt att hon ska vara tillbaka tills dess, säger landslagsläkare Magnus Oscarsson till SVT Sport.

Efter en fantastisk första säsong bland seniorer har det varit ett tuffare andraår för Frida Karlsson. Karlsson har haft tävlingsförbud sedan VC-premiärhelgen i Ruka och skidförbundets förbundsdirektör och tf. längdchef Ola Strömberg har tidigare berättat för SVT att det är näringsbrist som har föranlett frånvaron.

Aftonbladet rapporterade tidigare att 20-åringen såg ut att missa Tour de Ski men nu bekräftar landslagsläkaren Magnus Oscarsson för SVT Sport att Karlsson inte kommer finnas med i truppen.

– Det är inte rimligt att hon ska vara tillbaka tills dess. Jag tänker att hon inte kommer vara med och åka Tour de ski, säger Oscarsson till SVT Sport.

Kan vi slå fast att Frida Karlsson missar Tour de Ski?

– Vi kan slå fast att Frida inte åker Tour de Ski, säger Oscarsson.

Någon närmare prognos för en återkomst för Frida Karlsson kan inte landslagsläkaren ge.

– Jag vill inte spekulera när hon skulle kunna vara tillbaka. Det är bättre att hon får lugn och ro, säger landslagsläkaren Magnus Oscarsson.

”Fullt förtroende för Magnus”

Frida Karlssons manager och mamma, Mia Karlsson, kommenterar uppgifterna i ett sms till SVT Sport.

”Jag har fullt förtroende för Magnus och hans team runtomkring som har mest information tar kloka beslut”

Ebba Andersson har missat säsongsinledningen efter en knäskada hon ådrog sig under ett träningsläger. Men någon vidare information om Andersson kan inte landslagsläkaren Magnus Oscarsson ge.

– Ebba kan jag inte uttala mig om, säger Oscarsson till SVT Sport.

Den slutgiltiga truppen till Tour de Ski kommer annonseras i morgon torsdag.

Arkiv: Förbundet bryter tystnaden om Frida Karlsson (12 december)

Klipp: Frida Karlsson stoppas av hälsoskäl – detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.