Frida Karlsson svarar på Johaugs passning: ”Det kan jag ju bara tacka för”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson vinner världscuppremiären om en knapp månad. I alla fall om man ska tro Therese Johaug – nu svarar Karlsson på norskans passning.

– Det är väl kul om Therese Johaug tror på mig, det kan jag ju bara tacka för, säger 21-åringen till SVT Sport.

Fredagen den 27 november inleds världscupsäsongen i Ruka med en klassisk sprint, följt av ett individuellt lopp över 10 km klassiskt på lördagen och en avslutande jaktstart över 10 km i fristil på söndagen, vilket är en så kallad minitour där alla resultat räknas.

Förra säsongen vann Therese Johaug – men nu målar veteranen ut Frida Karlsson som segerfavorit.

– Nu får jag passa på att lägga över lite press på Frida. I fjol fick jag kritik för att jag var för snäll mot dem och tog hand om dem. Därför säger jag nu: Frida vinner i Kuusamo (Ruka), har 32-åringen sagt till norska Dagbladet.

Men svenskan har inga problem med att bära favoritskapet.

”Det kan jag bara tacka för”

– Det är väl kul om Therese Johaug tror på mig, det kan jag ju bara tacka för. Nä, men vem ska jag passa vidare till då? Det är kul, jag är laddad för säsongspremiären, säger Karlsson till SVT Sport.

Vem kan du passa vidare till?

– Jag vet ju att bara i mitt lag finns det många starka tjejer som kommer vilja slåss högt upp i resultatlistorna.

Att Therese Johaug fruktar Karlsson är inte så konstigt. När säsongen avslutades med tremilen i Holmenkollen var det svenskan som tog hem segern.

– Den var viktigt för mig, dels var det väldigt motiverande att få den pricken över i:et på säsongen. Och att ta med sig det in i träningsåret har hjälpt mig mycket i sommar och höst. Det är också viktigt om man tänker mentalt, det var lite av en barriär som jag krossade där. Det är viktigt att veta att när jag har en riktigt bra dag så kan jag stå överst på prispallen.

ARKIV: Frida Karlsson spurtar ner Johaug i Holmenkollen (7 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.