Nygamla sjukdomsbesvär stör återigen Calle Halfvarsson. Foto: TT.

Halfvarsson kommer från sjuksängen: ”Låga förväntningar”

Uppdaterad
Publicerad
Calle Halfvarsson stod över dagens skiathlon över 30 km på grund av magproblem och har inga större förhoppningar inför söndagens sprint.
– Det är låga förväntningar, tyvärr, säger han till SVT Sport.

Svensken har blivit utredd för IBS, vilket är ett samlingsnamn för en irriterad och känslig tarm, och tror att veckans problem kan hänga ihop med det.

– Det är en gissning även om det inte är någon som vet. Jag får ont i magen och blir sängliggande, beskriver Halfvarsson problemen.

Sjukdomseländet har varit en ständig följeslagare under karriären och den här säsongen är inget undantag. Före Tour de Ski var han förkyld.

Första träningspasset i torsdags

Han gjorde första träningspasset så sent som i torsdags efter att ha blivit sjuk efter Nove Mesto förra helgen och hade inte energi att köra en tuff tremil i dag och spelar ner förväntningarna rejält inför sprinten. Även om det bara blev tre, fyra dagar i sängen är det en störning i en känslig skidåkarkropp som strävar efter perfektion. Dessutom sitter symptomen kvar i kroppen en längre tid efter det att man känner sig frisk.  

– Det kommer tyvärr att påverka och det var tunga ben i dag också, säger han efter att ha känt sig för i terrängen i Oberstdorf men garderar upp med:

– Det kan gå rätt så bra och jag hoppas få tillbaka lite energi, funderar Halfvarsson som kanske är den mest oberäknelige åkaren i världseliten, där resultaten pendlar fram och tillbaka. Ingen blandar och ger som Halfvarsson.

KLIPP: Se det dramatiska upploppet när Ebba Andersson kom fyra:
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se det dramatiska upploppet när Ebba missade pallen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer