Foto: Bildbyrån

Halfvarsson står över femmilen

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson väljer att stå över helgens femmil i Holmenkollen. 30-åringen, som bröt Ski Tour på grund av sjukdom kommer att köra onsdagens sprint i norska Konnerud.

– Det känns som att det skulle bli lite för saftigt att åka i Holmenkollen, säger tränaren Mattias Nilsson till Dagens Nyheter.

Calle Halfvarsson tvingades avbryta Ski Tour i mitten på februari på grund av en förkylning. I samma veva berättade han att han kan tvingas göra en magoperation efter säsongen, då magen varit ett återkommande bekymmer under vintern.

ARKIV: Besviken Halfvarsson: ”Orkar inte gå till start” (26 januari)

– Nu är Calle på banan igen. Det är ett pågående jobb med magen. Det är något som kommer och går men när Calle är symtomfri så är det inte något som står i vägen för honom, säger herrtränaren Mattias Nilsson.

Halfvarsson kör alltså onsdagens sprint men väljer därefter att vila för att fokusera på säsongsavslutningen som består av tre stopp i Nordamerika, med inledning i Québec den 14 mars.

– Han kör i Konnerud men det känns som att det skulle bli lite saftigt att åka i Holmenkollen och sedan direkt till Kanada och USA. Vi försöker att få ihop ett upplägg som passar, det är tätt med tävlingar, konstaterar Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.