Sjukdomsbesvär stör återigen Calle Halfvarsson. Foto: TT.

Halfvarsson sjuk – avbryter Ski Tour

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson avbryter Ski Tour 2020 – anledningen är en förkylning, meddelar svenska skidförbundet.

Uppladdningen inför Ski Tour blev inte som Calle Halfvarsson hade hoppats på. Magproblem har stört honom och under veckan var han på sjukhus för att undersöka sina magproblem. Sedan drabbades han av förkylningssymptom.

Och vid gårdagens 15 kilometer fritt i Östersund åkte han in som 45:a.

– Jag har varit på gränsen om jag är frisk eller sjuk och varit tveksam. Det här var en chansning. Vi får se om det håller till i morgon och om jag kan fortsätta touren eller inte, sa Halfvarsson till SVT Sport igår.

Nu meddelar svenska skidförbundet att Calle Halfvarsson hoppar av Ski Tour på grund av sjukdom.

– Loppet igår var ju ett riktigt bottennapp och det förklarar ju en hel del då han inte var helt frisk, säger SVTs expert Mathias Fredriksson.

”Kroppen svarade inte riktigt”

– Calle vaknade imorse och kände sig inte 100. Han har förkylningssymtom och väljer att bryta touren, säger Sveriges herrtränare Mattias Nilsson till SVT Sport.

– Kroppen svarade inte riktigt igår så det är inte helt överraskande. Han tycker det är jättetråkigt. Touren är ett stort säsongsmål och det är trist att inte kunna prestera då.

Arkiv: Halfvarsson: ”Orkar inte gå till start”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.