Foto: Bildbyrån

Hanna Falk missar hela säsongen: ”Är tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Falk missar hela den kommande skidsäsongen. Det på grund av att hon ska operera ryggen.
– Ryggen har varit min svaga punkt senaste åren och jag har haft lite problem till och från. De senaste veckorna har ryggen blivit sämre, säger Hanna Falk till SVT Sport.

När längdlandslagets damer åker på höghöjdsläger kommer inte Hanna Falk att följa med, och svenskan ser ut att missa hela den kommande säsongen.

– Ryggen har varit min svaga punkt senaste åren och jag har haft lite problem till och från när jag tränat mycket, på en del tävlingar och lite diffusa symptom så. Men det har ändå gått bra, säger Hanna Falk till SVT Sport.

– De senaste veckorna har ryggen blivit sämre, så då har jag kollat upp det lite mer noggrant och då visade det sig att det var läge att göra något åt det nu.

Inom en till två månader ska en diskoperation ske. Hanna Falk säger själv att hennes fokus i vinter kommer att ligga på operation och rehabilitering. 30-åringen kommer att kunna åka skidor under senare delen av säsongen men har inga planer på att starta några tävlingar.

– Jag räknar med att jag är bra i gång framåt våren och kan dra igång satsningen mot en ny VM-säsong i stället. Det är svårt att säga hur lång tid det kommer ta, man får ändå vara lite ödmjuk inför uppgiften och jag vill inte stressa till något. Jag hoppas kunna åka lite skidor mot slutet av vintern.

”Varit ganska självklart”

Några mästerskap kommer Hanna Falk inte missa, då det är en mästerskapsfri säsong på ingående.

– Det är väl rätt säsong att göra det på, men sen älskar jag att tävla och träna, det kommer jag sakna oavsett när det är. Men lite tur i oturen är det, säger hon.

Att beslutet är rätt tvivlar hon inte på.

– Det är tufft att inte få göra det man vill, men just beslutet har varit ganska självklart. Det kommer bli det absolut bästa i längden. Förhoppningsvis får jag ännu bättre förutsättningar framöver och kan träna hårdare och åka snabbare på skidor. Jag känner att jag har mer att ge i skidspåret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer