Hanna Falk ut i sprintkvarten: ”Kändes som jag blev uppkäkad bakifrån”

Publicerad

Hanna Falk hade tredje bäst tid i sprintkvalet på VM – men var ”sämst” när det gällde som mest och åkte ut i kvartsfinalen.
– Det är som att jag blir uppkäkad bakifrån och skidorna suger i snön, säger hon till SVT Sport.

Det var en bedrövad Hanna Falk som ställde upp för intervju i SVT:s direktsändning från Seefeld efter att ha blivit trea i kvartsfinalen (tredje heatet av fem) och därmed åkt ur.

– Det är så klart snopet. Jag fattar inte riktigt vad som hände, jag tyckte jag hade allt under kontroll och så är jag trea i mål. Konstigt bara, säger Falk.

29-åringen från Ulricehamn visade prov på fin form när hon gled som tredje snabbast i sprintkvalet på förmiddagen.

SVT Sports expertkommentator Anders Blomqvist led med Falk som såg ut att ha potential att sluta på en framskjuten placering.

– Synd för att det fanns mycket mer i de där benen i dag än vad hon fick ut i den här tävlingen, säger ”Blomman”.

Maiken Caspersen Falla vann till slut finalen sedan Maja Dahlqvist och Jonna Sundling hakat i varandra och ramlat. Stina Nilsson tog silver och grät glädjetårar efteråt.

Svenskorna vurpade – silver till Stina Nilsson Foto: SVT/TT
Från skadan som kunde äventyrat hela VM till att ta silver i sprinten. En stund efter målgången bröt Stina Nilsson ihop i glädjetårar. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer