Här hejar tittaren Brita fram Frida Karlsson till seger: ”Nu j*vlar!!”

Uppdaterad
Publicerad

Många tittare var nervösa när Frida Karlsson fajtades för seger i Holmenkollens tremil – en av dem var Brita Björs, som dessutom filmades av sin sambo under upplösningen.

– Man hade inte kunnat regissera ett bättre drama, det är så magiskt, säger hon till SVT Sport.

För Brita Björs har vintersport en stor plats i hjärtat, och det är rötterna i Hälsingland som ligger till grund för det.

– Ja, det är lite heligt. Men så här brukar det inte vara varje helg. Det är en hel säsong av frustration och stolpe ut, om man inte räknar damernas sprintlag, som ligger bakom. Det är Norge, jag älskar Norge, men just nu är jag bara så trött på dem.

– Att Therese Johaug är helt omöjlig att slå är det man är inställd på varje lopp. Man hade inte kunnat regissera ett bättre drama, det är så magiskt. 

Brita Björs sambo filmade och frågade om han fick lägga ut klippet på sociala medier. Där syns ett av parets barn titta lite förvånat på sin mamma. Men de är inte helt ovana.

– Ja, men barnen har förstått att det är ganska viktigt med sport så de brukar hjälpa till och heja på. Men det är nog mer för att stötta mig.

– För mig är det så stort att det är topp tre, viktiga lopp. Senast var Johan Olssons femmilsguld. Då var jag gravid och tjoade på det här viset, det var nästan så att förvärkarna gick igång. Innan dess var det när Charlotte Kalla vann Tour de Ski. Jag kommer kunna kolla på det här loppet 100 gånger och aldrig tröttna.

Se det engagerande klippet i spelaren ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.