Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Ida Dahl inför premiären: ”Självklart vill jag vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Ida Dahl var totaltvåa i Ski Classics i våras och är nu en av förhandsfavoriterna när en ny säsong inleds.

– Det är klart att det är nervöst. Samtidigt jag har ju förväntningarna på mig att jag ska leverera , från min egen sida också. Självklart vill jag vinna, det vill jag alltid när jag står på start, säger Ida Dahl till SVT Sport.

Ida Dahl har bytt team inför årets säsong och kör nu för Team Engcon och hon ser fram emot att kicka igång säsongen med lördagens lagtempo.

– Det är pirrigt men väldigt roligt, jag är taggad att dra igång det här, spännande att se hur alla står sig mot varandra.

Dahl vann fyra tävlingar och tog ytterligare tre pallplatser under förra säsongen. Resultat som innebar att hon i perioder körde i den gula ledarvästen – ett mål även i år.

– Sett till hela säsongen så är det ju gula som är målet, att ta hem den. Men då ska man ju verkligen få till det hela säsongen. Sen är det ju individuella lopp som Vasaloppet, som väger extra tungt, där jag verkligen vill prestera, så det blir spännande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.