Ingvild Flugstad Östberg. Foto: Bildbyrån

Ingvild Flugstad Östberg stoppas från höghöjdsläger

Uppdaterad
Publicerad

Den norska längdstjärnan Ingvild Flugstad Östberg missade hela förra säsongen på grund av hälsoproblem – och problemen är inte över än. När landslaget åker på höghöjdsläger till Italien finns hon inte med.

– Ingvild är inte stark nog. Totalbelastningen det innebär att dra och träna på hög höjd är för stor, säger längdchef Espen Bjervig till NRK.

Så sent som 2019 säkrade Ingvild Flugstad Östberg totalsegern i världscupen. Säsongen efter blev hon femma. Men sedan dess har 30-åringen inte synts till i världseliten.

Hon missade hela förra säsongen på grund av hälsoproblem, men den här OS-säsongen är tanken att hon ska vara tillbaka. Nu stoppas hon från att åka på höghöjdsläger till Livigno och Val Senales.

– Det är samma för alla som ska representera det norska skidförbundet. Man måste ha ett godkänt hälsoprotokoll. Man jag hoppas att vi får se henne på startlinjen i vinter och i OS, säger Bjervig.

”Tar hänsyn till situationen”

Den norska landslagsläkaren Öystein Andersen berättar om åkarens egen syn på beslutet:

– Hon hade självklart önskat att hon var med. Det råder det inget tvivel om. Det hade vi också. Men hon anser också att det är bäst att vi gör på det här sättet och tar hänsyn till situationen. Det är bra hanterat av Ingvild, säger han.

ARKIV: Flugstad Östberg missar hela säsongen (13/11 – 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.