Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norskan Ingvild Flugstad Östberg avslöjar Therese Johaugs kommentar. Foto: TT

Ingvild Flugstad Östberg avslöjar Johaugs tydliga besked

Uppdaterad
Publicerad

Ingvild Flugstad Östberg har tidigare stoppats för sin hälsa. Nu avslöjar hon Therese Johaugs tydliga besked.

– Hon var en av dem som tydligt sade: Ingvild, nu är du för smal. Som du är nu är du inte världens bästa skidåkare, du måste äta bättre och mer, säger hon i norska talkshow-programmet Lindmo.

Skidstjärnan Ingvild Flugstad Östberg ut om sina hälsoproblem i det norska talkshow-programmet Lindmo. Problem som i perioder, sedan 2019, har hållit henne utanför det norska landslaget eftersom hon inte uppnådde kraven.

– Jag ställer väldigt höga krav på mig själv. Det gör jag fortfarande. Men det kan också vara det som får mig att bryta ner snarare än att bygga upp mig själv. Den jakten gjorde att jag gick åt fel håll. Jag tränade tillräckligt bra för att bli världens bästa skidåkare, men jag åt inte tillräckligt bra för att bli världens bästa skidåkare, säger Flugstad Östberg i programmet Lindmo.

Flugstad Östberg – som tog sin första medalj på fyra år när hon låg bakom Norges VM-stafettguld i Planica –  berättar om landslagskollegan Therese Johaugs raka kommunikation, som blev avgörande i kampen för att ta sig tillbaka.

– Hon var en av dem som tydligt sade: Ingvild, nu är du för smal. Som du är nu är du inte världens bästa skidåkare, du måste äta bättre och mer.

– Vi känner varandra väl. Hon vet att hon kan säga vad som helst till mig, även om det gör ont och jag gråter.

UR ARKIVET: Nu vågar Ingvild Flugstad Östberg drömma om VM-guld (13 december 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.