Johan Olsson tror på ett svenskt stafettguld. Foto: SVT/Bildbyrån

Johan Olsson tror på svenskt guld: ”Norge har svagare lag nu”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olsson, med två stafettguld på meritlistan, tippar på att det blir ett svenskt guld i eftermiddag.

– De har helt rätt uppställning, säger han till SVT.

Idag 13.15 ska Jonna Sundling, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson, i just den ordningen, försöka försvara Sveriges stafett-guld från VM i Seefeld. En bra uppställning säger tvåfaldiga olympiskamästaren på stafett Johan Olsson.

– Det är helt rätt uppställning. Att gå med en sprinter på första sträckan är ofta ett lyckat koncept, det handlar mycket om positionering och taktik. Om man ser till sista sträckan har ju Frida Karlsson en bra avslutning, säger Olsson till SVT.

Tror på svenskt guld

Charlotte Kalla säger att det är det starkaste stafettlaget någonsin och Olsson stämmer in.

– Jag tror att det blir guld. De tog guld för två år sedan med ett inte lika starkt lag som de har idag och Norge, som är den största utmanaren, har ett lite svagare lag nu än för två år sedan. Ingen Ingvild Flugstad Östberg, ingen Astrid Uhrenholdt Jacobsen och det tror jag kommer att väga till fördel för Sverige idag, säger han.

KLIPP: Johan Olsson i SVT:s serie ”Som jag minns det”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.