Kalla: ”Det var i min drömvärld”

Uppdaterad
Publicerad

Damernas jaktstart i Ruka blev en duell mellan världens just nu bästa skidåkare – med Charlotte Kalla som vinnare. Själv liknar hon sitt segerlopp vid en dröm.

Efter kramkalas och prispall försöker Charlotte Kalla sammafatta intrycken från loppet.

– Det är glädje, jag har kanske inte hunnit smälta det. Det var i min drömvärld att jag skulle göra så här i dag.

Planen: att rycka ifrån Björgen på sista varvets längsta backe, stod klar redan i går kväll.

– Om jag kände mig stark skulle jag försöka köra. Och när jag fick höra att jag hade sex sekunder efter backen bestämde jag mig för att fortsätta.

– Jag har lite höga tankar om mig själv kanske, att gå ifrån Björgen, haha. Men ingenting är omöjligt, säger Charlotte Kalla.

”Trodde jag hade kontroll”

Marit Björgen skrattar åt Kallas svar, och medger att hon tyckte sig ha koll på konkurrenten.

– Jag trodde jag hade mer kontroll på Charlotte än jag hade. Men hon var mycket starkare än mig i dag. Jag försökte bita ihop och försöka men hade inte benen till det. Luckan blev för stor.

Marit Björgen vann tre OS-guld senast i Sotji och räknas som den stora favoriten inför Pyeongchang i februari – med Kalla som främsta konkurrent.

Och svenskans fina säsongsinledning sporrar, säger Björgen.

– Det gör att man får ännu mer skärpa och vill göra jobbet ännu bättre. Men jag är förberedd på att Kalla blir en väldigt stark utmanare under hela året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer