Kalla: Det var inte den goaste känslan

Uppdaterad
Publicerad

Fem svenska damer och tre herrar gick vidare i sprintkvalet på den fjärde etappen av Tour de Ski. ”Vi får väl se hur långt det här räcker”, säger Charlotte Kalla. 

En del åkare hade problem i utförsköringen i det blöta föret på sprintbanan i Oberhof, bland andra Therese Johaug som plogade sig fram på en del ställen. Ingvild Flugstad Östberg som var snabbast, 7,72 före tian Johaug, drog ifrån i ledningen i sammandraget i Touren.

Ida Ingemarsdotter var bästa svenska på femte plats, 4,97 efter. Stina Nilsson och Charlotte Kalla hade tolfte och trettonde tid.

Tour de Ski

”Gäller att vara offensiv”

– Det var inte den goaste känslan jag har haft så långt. Vi får väl se hur långt det här räcker, sade Kalla till SVT Sport efteråt.

Hon hade inte haft problem med utförskörningen.

– Det gäller att vara offensiv och köra frekvens och fortfarande åka skidor, säger hon.

Inte heller på herrsidan var det några överraskningar. Totalledaren Martin Johnsrud Sundby och tvåan Petter Northug gick båda vidare till kvartsfinal.

Emil Jönsson var osäker på att ens komma till start så sent som i morse, men gick vidare.

”Som en liten tomte med sandpapper”

– Jag hade en ganska dålig dag igår, kände av luftrör och bröstet. Kändes som att det hade kleggat ihop, liksom. Det kändes som att en liten tomte stod med sandpapper innanför lungorna och rev upp allt, säger han.

Men han gillar banan.

– Det gick helt okej i alla fall. Jag tror att alla är trötta som är här. Man får leva på det.

Snabbaste svensk på herrsidan var Oskar Svensson som blev 14:e i kvalet, 3.19 efter Martti Jylhä. Strax efter honom ligger Emil Jönsson. Carl Quicklund tog sig vidare som 23:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet