Charlotte Kalla kör på i eget spår även nästa säsong. Foto: TT.

Kalla fortsätter nobba landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla fortsätter sitt eget upplägg utanför landslaget under den kommande OS-säsongen. – Hon har vägt för och emot och kommit fram till det här, säger hennes tränare Magnus Ingesson till SVT Sport.

– Jag har bestämt mig för att stå utanför landslaget den kommande träningssäsongen till förmån för att utveckla samarbetet med gänget som fanns runt mig förra träningssäsongen, berättar Charlotte Kalla i ett pressutskick.

– Sedan tycker jag det är tråkigt för den övriga verksamheten. Många av damerna skulle behöva Charlotte på träningsläger, hennes inställning, hennes mängd, och på det sätt hon tränar är en bra inspiration för de andra.

Magnus Ingesson fortsätter som Kallas personliga tränare. Ingesson kommenterar Kallas beslut:

– Hon känner sig trygg i beslutet, och trygg med att fortsätta med teamet runt henne, sedan ska jobbet göras också, säger Ingesson.

På skidförbundet tycker man att det är tråkigt att Kalla även i år väljer att stå utanför laget, samtidigt som man accepterar hennes beslut.

Besviket förbund stöttar Kalla

– Det är klart att vi hade gärna sett att Charlotte var en del av landslaget. Men precis som ifjol har jag stor respekt för att hon gör som hon gör. Det viktigaste är att hon har en etthundratioprocentig motivation för att göra en satsning som ska utveckla henne som skidåkare till, som nu en OS-säsong, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

– Förbundet kommer att göra vad vi kan för att stötta henne i den egna satsningen, säger längdchefen Johan Sares.

Kalla, som nu njuter av ledighet efter säsongen, kommer inte att yttra sig personligen förrän vid en pressträff 2 maj då förberedelserna till nästa säsong inleds.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer