Kalla missade medalj på dåliga skidor

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla hade fyra medaljer på fyra starter i Pyeongchang. I den femte på 30 km masstart klassiskt fick hon nöja sig med att bli femma, långt från pallen.
– Det var frustrerande och jag fick inte ut det jag var god för i dag, säger Kalla besviket efteråt till SVT Sport.

Kalla var ute efter guld och hängde på segraren Marit Björgen längst av alla. Hon gjorde det på dåliga skidor. Vallateamet  har inte helt fått till det i den klassiska åkningen i Pyeongchang.

– Jag försökte att åka så billigt som möjligt, berättar Kalla om taktiken.

Hon kände att skidorna inte svarade som hon ville och beslöt sig för att byta dem vid varningen efter 15 km.

De nya skidorna fungerade inte heller

– Det var svårt med fästet och beslutade mig för att byta skidor men de skidorna fungerade inte heller, det är så små marginaler. Jag fick gå för mycket på armarna, säger en frustrerad Kalla som hade en kämpig dag där hon var 2.57 efter segrande Björgen och 58 sekunder efter Stina Nilsson på bronsplatsen.

Hon borrade ner huvudet och gjorde så gott hon kunde. 

– Jag försökte blicka framåt och fajtas, säger hon om inställningen.

Hon har genomfört sitt bästa OS med fyra medaljer (ett guld och tre silver) och även om hon inte direkt efter loppet kunde glädjas åt det kommer hon att känna stolthet.

– Det har varit fantastiskt men jag behöver har mer perspektiv, det är inte rättvist att göra det nu, för att glädja mig åt det, säger Kalla med nedstämd fuktig blick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer