Foto: Bildbyrån

Karlsson i full träning: ”Redo för världscupen i Falun”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson är i full träning igen efter skadan under Tour de Ski.

Den svenska stjärnan siktar på att vara tillbaka i Falun nästa helg.

– Rehaben har gått väldigt bra och jag är redo för Falun, säger Karlsson i Vinterstudion.

Mitt under Tour de Ski skadade sig Frida Karlsson efter att ha gjort chins på hotellrummet. Dörrkarmen där hon hängde gav vika och Karlsson föll rätt ner i golvet.

Hon avstod den sista klättringen i touren samt världscuptävlingarna i Lahtis. Men nästa helg är hon tillbaka igen när världscupen avgörs i Falun.

– Rehaben har gått väldigt bra, mycket bättre än jag trott. Jag är väldigt positiv och är redo för Falun nästa helg, säger Frida Karlsson i Vinterstudion.

Karlsson är i full träning och hoppas på bra formbesked i Falun.

– Formen var god innan Tour de Ski, jag räknar inte loppen som blev efter skadan. Så jag hoppas och tror på fina kvitton i Falun.

Hoppas på plats i stafettlaget

I VM i Seefeld för två år sedan slog Karlsson igenom när hon tog tre medaljer. Inför VM i Oberstdorf, som drar igång om en månad, är hennes förväntningar på sig själv annorlunda mot vad de var inför Seefeld-VM.

– Förväntningarna skiljer sig ganska mycket. Nu kommer jag med helt andra förutsättningar. Jag har erfarenhet och har kört världscupen vilket jag inte hade inför Seefeld. Nu vet jag vad det handlar om.

I Seefeld blev det svenskt guld i damernas stafett. Det hoppas Karlsson att Sverige kan försvara.

– Jag tror att vi kommer ha ett lag på startlinjen som vill försvara det. Det kommer vara tufft att ta sig in i det laget men VM är en månad bort så då hoppas jag att jag är i form.

SE MER: Karlsson bjuder på skratt och förvirring: ”Vad händer?!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.