Johannes Hösflot Kläbo hade inget körkort under den gångna vintern. Foto: TT.

Kläbo efter trafikolyckan: ”Jag har tagit mitt straff”

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo har genomgått sitt straff för det indragna körkortet. I förra veckan körde han upp igen och återfick körkortet.
– Nu har jag tagit mitt straff och ser framåt, säger skidstjärnan till VG.

Det var i december förra året som 22-årige Kläbo körde in i en bil som stannat vid ett övergångsställe i Trondheim. Han erkände handlingen vid den efterföljande rättegången och blev av med kortkortet i nio månader, fick böta 10000 kronor och fick 16 dagars villkorlig dom. I Norge måste man köra upp igen för att få tillbaka körkortet efter att ha fått en dom på över sex månder.

– Det är klart att det ger en frihet att få tillbaka körkortet, en frihet som jag inte haft sedan det beslagstogs i december förra året. Nu har jag tagit mitt straff och ser framåt, säger skidstjärnan till Verdens Gang.

”Glad över att slippa köra Johannes så mycket”

Under tiden har pappa fått köra sonen en hel del för att få ihop träningen inför den mästerskapsfria säsongen.

– Jag är glad över att slippa köra Johannes så mycket. Det har blivit lite väl många kilometer med Johannes vid sidan sedan bilolyckan, säger pappa Haakon.

Under somaren har Kläbo köpt ett hus för nio miljoner på Byåsen i Trondheim, lämnat pojkrummet, och blivit sambo med flickvännen Pernille Dösvik. Han har träningsspåren runt husknuten. Morfar Kåre, som också är tränare, har hjälpt till i huset som snickare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer