Johannes Hösflot Kläbo hyllar Oskar Svensson. Foto: Bildbyrån

Kläbo hyllar Svensson: ”Blir svår att slå”

Uppdaterad
Publicerad

Oskar Svensson har visat riktigt bra form i de senaste världscuptävlingarna. Nu har han seglat upp som en av de stora favoriterna inför VM-sprinten på torsdag. Även i det norska lägret.

– Det är bara att se på resultaten han gjort, säger Johannes Hösflot Kläbo till SVT Sport.

Oskar Svensson har slagit till med två världscupssegrar i sprint i år, varav en kom i den sista världscuptävlingen inför VM.

De fina insatserna har gjort att svensken lyfts fram som en av utmanarna om medaljerna i VM.

– Det är bara att se på resultaten han gjort både i Falun och Ulricehamn och inte minst i Tour de Ski. Han visar att han har tagit steg både i Falun och Tour de Ski, där visade han att han är stark. Jag tror att han kan bli svår att slå på torsdag, säger Kläbo till SVT Sport.

”Ska inte krångla till det”

Oskar Svensson säger att det känns lite speciellt att bli framlyft som en av favoriterna.

Kläbo ser dig som en av de främsta utmanarna, vad tänker du när du hör det?

– Det är väl kul om han gör det. Men jag försöker ladda på samma sätt. Jag tror inte man ska krångla till det, säger Svensson till SVT.

Sänker förväntningarna på sig själv

Samtidigt har Johannes Kläbo sagt tidigare att han inte är en av favoriterna på årets VM.

– Jag är i alla fall inte den enda favoriten. På sprint är det fler som visat att de kan köra fort i år. Valnes (Erik) är en av dem och samma sak med Oskar Svensson. Han har visat att han kan vara med och kämpa om medaljerna. Jag tror att vi är fler som kan vara med och kämpa om medaljerna och det gör att det är lite mer öppet, säger han.

LISTA: Detaljerna som blir avgörande i VM-sprinten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.