Visa alla (3)

Kläbos nya miss – åkte ut i semifinalen

Publicerad

Ny miss för norska storfavoriten Johannes Hösflot Kläbo.
Calle Halfvarsson klev på norrmannens stav och han tvingades avbryta sprinten redan i semifinalen.
– Han kliver in framför mig och sänker sedan tempot, jag tycker det var en konstig grej att göra, säger Halfvarsson i SVT:s sändning.

I Ruka slarvade han bort segern i upploppet av sprintfinalen.

I Lillehammer förväntade sig de flesta att norske sprintkungen Johannes Hösflot Kläbo skulle revanschera sig och vinna, men det blev alltså ytterligare ett tungt resultat.

Halfvarsson: ”Konstig grej”

22-åringen blev fullständigt rasande efter att Calle Halfvarssons klivit på hans stav så att han tvingades avbryta i mitten av semifinal-heatet.

Halfvarsson: ”Tänkte jag skulle ge staven till honom”

– Det var en tråkig situation, vi ligger i bra positioner och sedan kliver han in framför mig och sänker sedan tempot, jag tycker det var en konstig grej att göra, säger Calle Halfvarsson i SVT Sports sändning.

– Det var Calle som gick på staven, det är ett surt sätt att avgöra en semifinal på, säger Kläbo.

Italiensk segrare

Inte heller Halfvarsson gick vidare till final, efter att ha slutat på femteplats i semin. Svensken hade dessförinnan tagit sig vidare till semifinalen på tid efter att ha slutat fyra i en tajt kvartsfinal med just Kläbo, Emil Iversen och Aleksander Bolsjunov.

Svensken glömde att välja kvartsfinalheat och fick det svåraste heatet, men tog sig trots sin fjärdeplats vidare på tid. Oskar Svensson, Gustav Eriksson och Viktor Thorn tog sig inte heller vidare från kvartsfinalen.

Till skillnad från damernas sprintfinal, där hela fyra svenskor deltog, var det tomt på svenskar i herrfinalen. I stället var det italienske Federico Pellegrino som tog hem segern före norske tvåan Emil Iversen och kanadensiske trean Alex Harvey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer