Efter armproblemen ser nu Calle Halfvarsson att komma till start i 15 km fritt Foto: Bildbyrån

Efter skadan – Calle Halfvarsson kommer till start

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson missade söndagens sprint efter smärtor i högerarmen. Men nu är Halfvarsson tillbaka och kommer till start i herrarnas 15 km fristil när Tour de Ski går in i sin tredje dag i Toblach.

– Jag hoppas armen ska hålla hela vägen och att jag kan göra ett bra lopp, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Efter sprintprologen i söndags så drogs Calle Halfvarsson med ordentliga smärtor i armen och kunde inte komma till start under finalerna.

– Det gjorde riktigt ont, jag kunde inte ens lyfta armen efter prologen. Så det fanns ingen meningen med att köra över huvud taget, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport.

Men efter massage och akupunktur så verkar Calle Halfvarsson nu vara i skick att starta i herrarnas 15 km fristil i Toblach.

– Jag hoppas att armen ska hålla hela vägen och att det inte blir några problem efter heller. Jag hoppas kunna göra ett bra lopp, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Halfvarsson säger också att om han kommer till start i Toblach så ska inte armskadan påverka åkningen något märkbart men att att definitivt beslut kommer tas efter uppvärmningen.

ARKIV: Northug om psykkriget med Halfvarsson (19 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.