Foto: TT Nyhetsbyrån

Ny succé för Johansson – följde upp gårdagens skrällseger

Uppdaterad
Publicerad

Doldisen Leo Johansson tog en skrällseger på 15 km klassiskt under lördagen.

I dag följde 22-åringen upp det med en seger även på 15 km fristil i Sverigepremiären i Gällivare.

– Det känns som att jag verkligen har hittat ett fokus så att jag kan åka snabbt, säger Leo Johansson till SVT Sport.

Helgen har resulterat i dubbla segrar för Leo Johansson som kunde vinna med 14,2 sekunder framför Jonas Eriksson i dagens 15 km fristil.  

– Kul att det gick bra, det kändes väldigt bra. Jag var lite osäker, det var lite uppståndelse igår, men jag verkar ha kunnat ladda om och jag fick igenom mitt fokus som jag hade under loppet, säger Leo Johansson.

Öppnade starkt

Johansson öppnade loppet starkt och tog ledningen vid första mellantiden. Han höll sedan ihop loppet igenom och kunde vinna framför både Jonas Eriksson samt Fredrik Jonsson som kom trea, 20 sekunder efter. 

– Det känns som att jag verkligen har hittat ett fokus så att jag kan åka snabbt, att kunna driva på och åka stort och åka skidor, säger han.

Trots att det har känts bra i några veckor nu var detta resultat inget som Johansson hade väntat sig när han anlände till Gällivare för Sverigepremiäre.

– Jag hade inga resultat som så, utan bara komma och åka skidor fort. Att det blev två segrar är riktigt stort, säger han.

Gårdagens tvåa Dario Cologna kunde inte mäta sig mot svenskarna idag utan slutade på en fjärdeplats, 24,8 sekunder efter Leo Johansson.

Fortsatt tufft

För Calle Halfvarsson blev det ännu en tuff dag. Precis som under gårdagens lopp startade han starkt. Han tog över ledningen vid första mellantiden, men orkade inte hålla ihop det hela loppet.

– Det håller inte. Jag går på en smäll där in mot varvningen på andra varvet och då har jag ingenting att köra med. Jag blir bara trött, det är inget konstigare än det, säger Calle Halfvarsson.

I mål var han 1 minut och 26 sekunder efter segrande Leo Johansson.

ARKIV: Leo Johansson vann 15 kilometer fristil (20 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.