Foto: Bildbyrån

Längdchefen efter Kallas ord: ”Jonas är ingen dålig person”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla gick tidigare idag ut och talade varmt om det jobb Jonas Peterson hade påbörjat innan han fick lämna sin post som landslagschef – efter bara fyra månader.
Ola Strömberg, längdchef, har förståelse för Kallas åsikter men menar också att det måste fungera på fler nivåer än på åkarnas.
– Jonas är ingen dålig person och jag har förståelse för att man känna att det är tråkigt när någon man tycker om inte är kvar längre, säger Strömberg till SVT Sport

Charlotte Kalla förklarade att hon hade stort förtroende för Jonas Peterson och det jobb han hade påbörjat för att förbättra för åkarna.

– Jag kan bara tala utifrån mig själv och det kändes som vi fick in ny energi när Jonas kom in i laget, de är ganska mycket som ska till för att jag ska känna att den här boosten, säger Kalla till SVT Sport.

Strömberg svarar:

– Jag har all respekt för att man tycker att det som Jonas gjorde var bra. Vi lyssnar på vad åkarna säger och vad de tycker, det är för dem vi finns till. Allt vi gör är för att åkarna ska få så bra förutsättningar som möjligt. Jonas är ingen dålig person och jag har förståelse för att man känna att det är tråkigt när någon man tycker om inte är kvar längre. Anledningen till varför vi gjorde detta är ändå att vi tror att detta är det bästa långsiktigt.

Charlotte Kalla menar också på att åkarna inte känner till särskilt mycket om anledningen till att Peterson fick lämna sin post.

– Dom vet till en viss del vad som hänt, sen vill vi inte ventilera alla orsaker i den här typen av frågor med för många involverade. Som jag sagt innan hade vi olika syn på HUR vi skulle förbättra inte OM vi skulle förbättra. I den rollen som han hade så jobbar man med väldigt många personer och man är något steg i från åkarna, även om allt som vi gör är för att de ska få så bra förutsättningar som möjligt. Vi är övertygade om att detta är det rätta för att åkarna ska få bäst förutsättningar.

Känner ni fortfarande att ni fattat rätt beslut?

– Det känns fortfarande helt rätt. Jag är helt säker på att det här kommer bli väldigt bra. Vi kommer kunna göra de ändringar och förbättringar vi vill göra. Teamet närmast åkarna finns kvar och är samma som de var förra säsongen.

Har du sett några skillnader redan nu?

– Jag ser en stabilitet som hade varit svår att ha om vi inte hade gjort den här förändringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.