Kalla om landslagskaoset – backar upp sparkade chefen: ”Jag känner mig ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Vintersäsongen hann inte dra igång innan nye landslagschefen Jonas Peterson tvingades lämna sitt jobb.

– Jag känner mig ledsen att Jonas inte finns med som landslagschef längre, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

I våras gjorde längdlandslaget en ordentlig rockad bland ledarna. Bland annat lämnade Rikard Grip jobbet som landslagschef. In kom i stället Jonas Peterson.

Men efter bara fyra månader på jobbet tvingades han lämna sitt jobb. Ett besked som förvånade storstjärnan Charlotte Kalla.

”Jag känner mig ledsen”

– Jag kan bara tala utifrån mig själv och det kändes som vi fick in ny energi när Jonas kom in i laget, de är ganska mycket som ska till för att jag ska känna att den här boosten, så mitt förtroende för Jonas har varit starkt och stort ända från start, säger Charlotte Kalla när SVT Sport träffar henne på landslagslägret i Frankrike.

– Han är verkligen en ledare som sätter laget före jaget. Han kan och han vill. Han försökte påverka. Han drivs av utveckling precis som jag. Det är därför vi två har gått så bra ihop. Jag gillar verkligen den boll som Jonas satte i rullning i våras.

– Jag känner mig ledsen att Jonas inte finns med som landslagschef längre.

”Det var något stort på gång med Jonas”

In istället för Jonas Peterson kommer nu Lars Selin och Karin Ersson.

– Jag är övertygad om att det inte kommer att bli problem under vintern. Men samtidigt blir det ett annat fokus för de som ska fokusera på det sportsliga, våra tränare. De kommer behöva ta ett större ansvar. Men jag tror inte att det kommer påverka verksamheten den här säsongen. Men däremot känner jag att det var något stort på gång för svensk längdskidåkning med Jonas vid rodret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.