Svensken i dråplig krasch – fastnade i nätet och fick hjälpas ut • Se situationen Foto: Viaplay

Tungt för Oskar Svensson – kraschade i sprintstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en tung dag för Oskar Svensson i sprintstafetten.

27-åringen vurpade och fastnade i nätet, vilket gjorde att han och William Poromaa slutade sist.

Bättre gick det för Marcus Grate och Edvin Anger som blev fyra.

– Helt plötsligt släppte skidorna under mig. Jag tror att någon fick in sina skidor där, då är det svårt att göra något, säger Oskar Svensson om kraschen till SVT Sport.

– Jag fick hjälp av en funktionär som kom ner och puttade på. Till slut kom jag i väg, men det fanns ingen chans att komma ikapp.

Vill man spara på krafterna då?

– Ledarna stod och skrek att vi skulle spara oss till i morgon, det var bara att glida in i mål och heja på publiken i stället.

Norrmännen Johannes Hösflot Kläbo och Erik Valnes vann fredagens tävling i överlägsen stil. På andra plats slutade det italienska förstalaget, medan Norges andralag slutade trea.

För Marcus Grate och Edvin Anger var det blandade känslor efter fjärdeplatsen.

– Med den utgången jag får så gör jag alla rätt jag kan göra. Det var ganska avslappnat, men det blev lite tufft på slutet, säger Anger som körde sista sträckan.

Se Oskar Svenssons krasch i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.