• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Linn Svahn deppar under VM i tyska Oberstdorf. Foto: Bildbyrån

Linn Svahn bryter tystnaden efter VM-fiaskot: ”Det var de tuffaste dagarna i min karriär”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn, 20, lämnade VM i tyska Oberstdorf med bara en start och utan medalj.

Nu bryter det svenska medaljhoppet tystnaden efter fiaskot.

– VM blev absolut inte som jag tänkt mig, men jag mådde bra även om jag var väldigt besviken och ledsen över att inte lyckas med det jag ville åstadkomma, säger hon till SVT Sport.

Stjärnan inledde mästerskapet med en märklig intervju inför VM-premiären där hon svarade så kort som möjligt på frågorna. Något som ifrågasattes av SVT:s expert Mathias Fredriksson i Vinterstudion och även kallades ”genant” av skidlegendaren Torgny Mogren.

– Hon betedde sig som en trotsig tonåring. Hon svarade i princip ingenting. Man är relativt välbetald som skidåkare och då ska man ha respekt för de som är där och jobbar också, sade Mogren då till Aftonbladet.

Svahn, som har dominerat sprintvärlden under säsongen, åkte sedan ut redan i semifinal i VM-debuten.

– Jag vill mest bara gå härifrån, sade hon i en kort intervju med SVT Sport efter loppet.

ARKIV: Experterna: Därför missade Linn Svahn medalj (25 februari 2021)

”Inte varit som att jag dött”

Tystnaden fortsatte sedan under hela mästerskapet samtidigt som Svahn petades i såväl sprintstafetten som den långa stafetten. Den avslutande tremilen avstod hon med hänvisning till en lättare förkylning.

Expressen var först med att prata med Svahn inför helgens världscupavslutning i Schweiz. 

– Det var de tuffaste dagarna i min skidkarriär, sa hon och berättade också att hon valde att inte uttala sig under mästerskapet för att hon ville att fokus skulle vara på de som åkte.

Till SVT Sport säger hon att spekulationerna kring hennes mående kändes överdrivna.

– Jag tycker att det var lite överdramatiskt. Det verkade som att jag mått uruselt hela tiden och inte mått bra. Jag har mått väldigt bra som person även om jag som idrottare inte lyckats med det jag velat den här säsongen.

ARKIV: Linn Svahn utslagen i VM-semifinalen (25 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.