Norska skidtalangen: ”Skulle ha krossat Nilsson”

Publicerad

Den norska skidtalangen Kristin Stavås Skistad var på väg mot en finalplats när hon föll. Efteråt var 20-åringen besviken men säker på att hon annars hade spurtat förbi Stina Nilsson och Maiken Caspersen Falla.
– Jag vet att jag kunde ha krossat dem på upploppet, säger hon till SVT Sport.

Kristin Stavås Skistad gör sitt första seniormästerskap i VM i Seefeld. Och direkt i första tävlingen var 20-åringen på väg mot en finalplats i torsdagens sprint.

I den ena semifinalen utmanade hon Maiken Caspersen Falla och Stina Nilsson rejält när hon gick ut på upploppet och började spurta. En finalplats var definitivt inom räckhåll när Stavås Skistad föll efter att ha satt staven mellan sina ben.

– Det var stort att få åka i VM. Det är väldigt synd att det händer, säger Stavås Skistad till SVT Sport.

Vad var det som hände när du föll?

– Jag gör en jättebra semifinal och löser allt helt perfekt. Jag var pigg på slutet och klarar att hänga på Maiken och Stina uppför backen. Jag vet att jag kunde ha krossat dem på upploppet så det är otroligt tråkigt att ryka på det.

Du spurtade ned Stina på upploppet i kvartsfinalen.

– Ja, det var väldigt roligt att se att jag är bättre än henne i en spurt. Hon är världens bästa och det är helt overkligt att jag är så långt bakom och ändå klarar av att slå dem.

En sprinttävlingen återstår i VM, sprintstafetten på söndag. Lagen är inte uttagna ännu, men Nilsson, Falla och Stavås Skistad är alla aktuella.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer