Bekymren hopar sig för Northug som inte ens är frisk. På lördag har han sista chansen att kvala in till OS. Foto: TT.

Northug fortfarande sjuk – tiden börjar rinna ut

Uppdaterad
Publicerad

Peter Northug är fortfarande sjuk och går en kamp mot klockan för att hinna ställa upp i helgens världscuptävling i Planica, Slovenien.

”Det är sista chansen att kvala in till OS”, skriver det norska skidförbundet, uppger NRK. 

Northug med två OS-guld och 13-VM-guld har inte tagit en enda världscuppoäng den här vintern som mest bestått av sjukdomar och svaga resultat när han väl tävlat.

I Planica 20-21 januari körs det en sprint på lördagen och ett 15 km på söndagen. Det är sprinten som gäller.

– Vi håller tummarna för att han kan testa kroppen på träning och att han är så pigg att det kan bli tävling i Planica. Det är fortfarande en stor chans till det, säger Northugs tränare Stig Rune Kveen.

Flyget till Slovenien avgår på torsdagen.

Stänger dörren en vecka innan anmälningstiden går ut

Det norska förbundet hymlar inte med vad som gäller utan att nämna Northug med namn i sitt pressmeddelande.

”Det är sista chansen att kvala in till OS. Mest spännande är det självklart kring herrarnas sprint där det fortfarande är oklart vilka som reser till OS”, skriver det norska skidförbundet.

Anmälningstiden till OS går ut söndagen den 28 januari. Den helgen avgörs det en världscupsprint i Seefeld men det norska förbundet stänger alltså dörren redan till helgen. I dag fick skidskytten Ole Einar Björndalen nobben till OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.