Petter Northug har kallat till presskonferens. Foto: Bildbyrån

Norsk media: Northug lägger av

Publicerad

Petter Northug, 32, har haft en tung höst kantad av skador.
Under tisdagskvällen meddelade det norska skidförbundet att den tidigare skidkungen kallar till presskonferens under onsdagen.
Norska TV2 och NRK erfar att han lägger av.

Sent under tisdagskvällen skickade det norska skidförbundet ut ett pressmeddelande där de förklarar att Petter Northug, onsdag klockan 12.00, kommer sätta sig på en presskonferens i Trondheim att prata om sin framtid som skidåkare.

Dålig form i höst

Northug har haft en jobbig höst och i november berättade norrmannen att han missat nästan 80 procent av den planerade träningen under hösten och att chanserna att nå VM minskar för varje träningstimme som ställs in.

– Om jag inte tål träning nu så kan det vara över redan före jul. Då har jag gått i samma fälla flera gånger och då är det ingen vits att fortsätta längre, sa Petter Northug till norska Dagbladet.

Beskedet om presskonferensen i Trondheim kommer bara två dagar efter att 32-åringen berättat att han ska tävla på Skandinaviska cupen i Östersund den kommande helgen, fredag och lördag.

– Vi har inte fått in någon avanmälan, säger tävlingsledaren för Skandinaviska cupen Tommie Jirhed till SVT Sport under tisdagskvällen.

Norska TV2 och NRK erfar att han lägger av.

SVT:s expert Anders Blomqvist är dock inte lika säker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer