• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Johanna Ojala Foto: Bildbyrån

Ojala: ”Spännande när man vågar tänka utanför ramen”

Publicerad

Jonas Peterson presenterades i dag som ny landslagschef, ett nytt namn för SVT Sports expert Johanna Ojala.
– Det är spännande när man vågar tänka lite utanför ramen, säger hon.

Längdlandslaget presenterade i dag Jonas Peterson som efterträdare till Rikard Grip, ett okänt namn för SVT Sports expert Johanna Ojala.

– Jag tänkte att det här måste jag kolla upp vem det är.

– Jag tycket att det är spännande när man vågar tänka lite utanför ramen.

Ny energi

Under presskonferensen berättade längdchefen Johan Sares att det letade efter någon med skidkunskap, men som nödvändigtvis inte fanns inom förbundet.

– Han har tre barn själv som åker skidor men just att det kommer in de här andra bitarna också, det organisatoriska tänket och erfarenheten att leda stora organisationer, säger Ojala.

– Jag tänker att de vill förvalta det som existerar men också få in ny energi och nya tankar. På herrsidan behövs det verkligen rekrytering, på damsidan också såklart. Det handlar om strategier för hur vi skapar den här idrotten.

”En stor människokännare”

När Ojala hört sig för är det positiva tongångar kring Peterson.

– De beskriver honom som en bra person, men som också är van att leda stora organisationer mot stora mål.

– Att han är tydlig med med ett stort hjärta och att han är en stor människokännare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer