Ingvild Flugstad Östberg. Foto: Bildbyrån

Överbelastning bakom Flugstad Östbergs skada

Uppdaterad
Publicerad

Den norska skidstjärnan Ingvild Flugstad Östberg missar resten av säsongen på grund av en hälskada. Anledningen bakom skada är enligt henne själv en kombination med långvarig överbelastning och att hon landade med foten på ett betonggolv

– Under vissa perioder är det svårt att hitta rätt balans, säger hon till NRK.

I går meddelade norska skidförbundet att Ingvild Flugstad Östberg att säsongen är över. I ett pressmeddelande berättade Flugstad Östberg själv att hon fått en fraktur efter att hon skulle ta en genväg och hoppade nedför en kant och landade på ett betonggolv.

Läs mer här: Ingvild Flugstad Östberg avbryter säsongen

Vinterstudion

”Krävande sport”

För norska medier berättar hon också att en överbelastning under en längre tid ligger bakom skadan. 29-åringen missade början av säsongen eftersom att hon inte uppföljde alla krav i skidförbundets hälsodeklaration.

– Men det är viktigt påpeka att från Tour de Ski och framåt har mitt hälsointyg varit 100 procent. Jag har haft en väldigt bra uppföljning med hälsoteamet, säger Ingvild Flugstad Östberg till NRK.

– Längdskidåkning är en krävande sport. Under vissa perioder är det svårt att hitta rätt balans mellan träning och vila. Man måste pusha gränser. Men vi måste komma ihåg göra det med hälsan. Det har varit mitt och andras fokus i år.

ARKIV: Östberg missade säsongspremiären – uppfyllde inte hälsokraven (21 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet