Ingvild Flugstad Östberg tvingas avbryta säsongen. Foto: Bildbyrån

Ingvild Flugstad Östberg avbryter säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Ingvild Flugstad Östberg hoppade ned från en kant för att ta en genväg.

Då skadade hon hälen så illa att hon nu tvingas avbryta säsongen.

– Klumpigt av mig, säger hon i ett pressmeddelande.

Tanken var att Ingvild Flugstad Östberg skulle deltagit i helgens tremil i Holmenkollen, men så blir alltså inte fallet. En hälskada gör att norskan avbryter säsongen.

– Ingvild har fått en fraktur i hälen och måste därför avbryta säsongen och avlasta hälen i några veckor, säger landslagsläkaren Öystein Andersen.

– Vi tror dock inte att skadan kommer att påverka nästa säsong, fortsätter han.

”Skulle ta en genväg”

Östberg själv säger:

– Det här är självklart väldigt tråkigt och ganska klumpigt av mig att hoppa ned för en kant för att ta en genväg, men jag ska göra allt jag kan för att komma tillbaka så snart som möjligt.

Karoline Simpson-Larsen ersätter Östberg i lördagens 30 kilometer i Homenkollen.

Efter tremilen i Holmenkollen flyger åkarna till Nordamerika för avslutningen i världscupen. Först körs en sprinttour i Quebec och Minneapolis innan den internationella säsongen avslutas med distanstävlingar i Canmore, tio mil väster om Calgary i Kanada, 20-22 mars.

ARKIV: Östberg inför comebacken (27 dec 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.