Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så ska Frida Karlsson och Linn Svahn hjälpa varandra

Så ska Frida Karlsson och Linn Svahn hjälpa varandra

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson, Linn Svahn och Maja Dahlqvist står utanför längdlandslaget.

Nu ska de hjälpas åt för att bli ännu bätre.

– Om vi kan ta lite av varandras färdigheter så tror jag vi kan bli ännu mer kompletta skidåkare, säger Linn Svahn till SVT Sport.

Det var den 16 maj som bomben släpptes: Linn Svahn lämnnade längdlandslaget. Exakt två veckor senare lämnade duon Frida Karlsson och Maja Dahlqvist samma besked. Nu har Karlsson dessutom flyttat till Svahns hemstad Östersund där de båda kommer att träna tillsammans.

– Vi synkar onsdagsintervaller tillsammans och vi synkar tisdagstyrka tillsammans, fast det är våra individuella planer men vi ser det som en styrka att kunna synka några pass i veckan när Frida är här i Östersund, säger Linn Svahn till SVT Sport.

Vill bli bättre tillsammans

Maja Dahlqvist bor kvar i Dalarna, men kommer även att träna med Karlsson och Svahn.

– Men vi säger inte så här, ”vi är tre som brutit sig ur landslaget och så gör vi en egen satsning”, så är det inte utan Frida kör sitt, jag kör mitt och Maja kör sitt men när det passar att sammanstråla så kommer vi göra det, säger Svahn.

– Jag är lite mer den här karaktären sprinter, överkroppsstark och Frida är mer den här som kan dunka på hur länge som helst. Om vi kan ta lite av varandras färdigheter så tror jag vi kan bli ännu mer kompletta skidåkare, säger hon.

”Samma träningsfilosofi

De är tre åkare, med olika typer av styrkor. Dessutom har de tre olika tränare.

Karlsson har Per Nilsson, Svahn drillas av Ola Ravald och Dahlqvist tränas av Johan Granath. Trots det finns likheter, menar Frida Karlsson.

– Det finns fördelar att nyttja varandra i träningen och framför allt så har våra tränare samma träningsfilosofi. Jag har mycket att hämta i båda Maja och Linn. Bara att se lite mer vad som krävs till exempel i gymmet, jag är ju lite efter där i vissa grejer, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer