Seger i tourens sprintcup för Johanna Hagström

Uppdaterad
Publicerad

Med minsta möjliga marginal vinner Johanna Hagström sprintcupen i Tour de Ski.

23-åringen samlade ihop en poäng mer än tvåan Jessica Diggins.

– Det är jättestort, jag blev så glad när jag hörde det, säger hon till SVT Sport.

Johanna Hagström ser ut att petas från den svenska OS-truppen, men i Tour de Ski har hon stått för flera bra insatser.

Efter dagens avslutande etapp står det klart att hon vinner sprintcupen i touren. Hagström fick ihop 60 poäng och tvåan Jessica Diggins landade på 59.

Tour de Ski

”Himla skönt”

Ett besked hon fick under loppets gång.

– Det var himla skönt. När vi gick in i backen tänkte jag ”gud, det här kan bli tufft att ta sista sprintpoängen” och det var tur att jag inte gick för det för då vet jag inte om jag tagit mig upp alltså, säger hon till SVT Sport.

Vann med en poäng

Men trots det räckte poängen för Hagström. När jagande amerikanskan ”bara” fick sex poäng vid den sista tidspasseringen så stod det klart att svenskan alltså vunnit sprintcupen med en ynka poängs marginal.

I och med det kan hon se fram emot en bonus på drygt 60 000 kronor

– Himla kul att jag kunde ställa in mig på ett nytt mål och faktiskt lyckas med det här. Det är jag jättenöjd över. Och att ha fått tagit en pallplats i Oberstdorf betyder också jättemycket. Det blir ju ett bra slut även om det har varit några tunga dagar, säger Hagström om sin tour.

KLIPP: Hagströms nya tårar – efter andraplatsen i sprinten (1/1 – 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet