Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Ski Classic-stjärnan Ida Dahl ska köra Tour de Ski: ”Inte haft en tanke på det”

Uppdaterad
Publicerad

Strax före jul gjorde Ida Dahl debut i världscupen.

I går blev den 26-åriga långloppsstjärnan uttagen till stundande Tour de Ski.

– Det känns jättekul och spännande att få frågan, säger hon till langd.se.

Ida Dahl har dominerat Ski Classics i vinter, och vunnit samtliga tävlingar i långloppscupen.

I vinter har hon också fått debutera i den ”vanliga” världscupen, och kom på 16:e plats i Davos 20 km-lopp.

Tour de Ski

– Det har väl gått spikrakt uppåt nästan hela tiden, det är sjukt när man tänker på det... att det har gått så bra, jag har lite svårt att förstå det själv. Det är väldigt kul och man får bara hoppas att det fortsätter så, sade hon till SVT Sport tidigare i vinter.

Blev klart innan jul

I går kom ytterligare ett bevis på hur bra det gått för henne, då det svenska skidförbundet meddelade att Dahl är med i den svenska Tour de Ski-truppen.

– Jag hade lite på känn att jag skulle få frågan om att köra touren, men det var inget klart förrän just innan jul. Det känns jättekul och spännande att få frågan. Samtidigt är Ski Classics mitt huvudfokus den här säsongen, så jag vill inte att mitt resultat där ska påverkas negativt av att jag kör touren. Och det tror jag inte att det kommer att göra, säger Dahl till langd.se, och förklarar att hon inför säsongen inte hade några funderingar på att köra Tour de Ski.

– Nej, jag har absolut inte haft en tanke på det. Men det känns som ett kvitto på att det gått bra, och en rolig julbonus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet