Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Dahl hårt utmanad av Jenny Larsson – svensk dubbel i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Totalledande Ida Dahl utmanades hårt av Jenny Larsson men kunde vinna i Ski Classics-deltävlingen i La Venosta.

– Det kom en tår och det är svårt att förstå vad som hänt, säger Larsson som troligen gladde sig mer åt andraplatsen än Dahl åt segern.

En kvartett bestående av Ida Dahl, som ofta drog och vann bergsprisen, Astrid Öyre Slind, Emilie Fleten och Jenny Larsson drog tidigt ifrån resten av fältet i den tredje deltävlingen i Ski Classics över 36 kilometer i La Venosta, på hög höjd i Italien där det var en gnistrande vacker vinterdag med mycket snö i terrängen.

– Jag är väldigt stolt, har mått ganska dåligt ute på banan. Det var extremt kallt. Jag mådde nästan illla för att jag frös så mycket. Det var mycket mentalt och det gällde att kunna slappna av, säger Dahl, som skakar av köld, till SVT Sport.

”Det kom en tår”

– Det kom en tår och det är svårt att förstå vad som hänt. Det var en häftig känsla att få spurta om förstaplatsen och en andraplats känns som en vinst i dag. Det var över all förväntan, säger Larsson.

Det var Larssons forcering på slutet som tog andan av dem som följde loppet.

– Vilken vändning hon gör, säger SVT Sports expert Anders Blomquist om Larssons utmaning på slutet.

Jenny Larsson var den som tog kommandot den sista tuffa kilometern brant uppför. De höll ihop ända till upploppet dit de stakade sig och Larsson som såg avhängd ut men kom starkt tillbaka och tog in på Dahl som fått lucka. Dahl kunde dock kontra tillbaka på det korta upploppet och vinna med 1,6 sekunder framhejad av monster på första parkett. 

I morgon ska både Dahl och Larsson åka 20 km fritt i världscupen för längdåkare i Davos.

– Jag vaknade upp redan i natt och var nervös inför söndagen och kände att nu får jag ta en sak i taget, säger Larsson inför sin VC-debut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.