Stina Nilsson grinar illa efter målgång. Foto: SVT

Stina Nilsson avstod finalen efter skada

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson haltade och leddes iväg av ledare efter den tajta målgången i den första semifinalen. Strax före finalen kom beskedet om att Nilsson avstod loppet. Nilsson stoppades av landslagsledningen eftersom hon ville köra trots smärtorna.

– Hon fick en känning i insida lår när hon fällde sig. Vi tror att det rör sig om en mjukdelsskada och nu sätter vi tryck för att få bort blödningen. Hon har ont och blev orolig men ville själv åka. Men det går inte att chansa. Vi får vänta några dagar och se hur lång tid det tar att läka skadan, säger fysioterapeuten Marcus Bystedt till SVT Sport.  

Landslagsledningen meddelar att Nilsson har en liten sträckning i benet. Hon kommer att undersökas närmare på hotellet.

–Förhoppningsvis är det bara en lättare bristning som gör att hon inte blir borta så länge men det var rätt att inte chansa i dag och bra att man kunde stoppa Stina, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson om de oroande uppgifterna en månad före VM i Seefeld.

Dahlqvist trea efter att Sundling fallit

Nilsson sträckte fram det högra benet i en onaturlig lång rörelse för att ta sig till final i en målfotofinisch mot Maiken Caspersen Falla, som var 0,01 före, och Jonna Sundling, som var trea 0,01 efter Nilsson. Alla tre inom 0,02 i det extremt täta loppet.

Nilsson ramlade omkull efter målgången och fördes sedan bort för undersökning i värmetältet.

I Nilssons frånvaro vann Maiken Caspersen Falla och tog sin första seger för säsongen. Natalia Neprjajeva var tvåa och Maja Dahlqvist trea. Jonna Sundling var fyra trots ett fall uppför där hon fällde sig själv i jakten på pallen. Dahlqvist undvek med näpp och nöd att dras med i fallet när hon passerade den liggande svenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer