Stina Nilsson missade pallen i Drammen

Publicerad

Stina Nilsson ledde när upploppet i den klassiska sprinten i Drammen inleddes. Då kroknade svenskan och slutade fyra när största konkurrenten Maiken Caspersen Falla vann.
– Det är surt att bli fyra men jag hade inte mer krafter i dag, säger Nilsson till SVT Sport.

Stina Nilsson lämnade VM i Seefeld med två guld och ett silver, där den sistnämnda medaljen togs i den individuella sprinten.

I dag stod Nilsson på startlinjen igen för första gången sedan världsmästerskapet, och då tog sig svenskan som så många gånger förr vidare till final.

Där tog svenskan rygg på världsmästaren Maiken Caspersen Falla som satte upp ett högt tempo. I den sista kurvan tog sig Nilsson förbi och var först när upploppet började. Men där tröt orken för Nilsson som tappade placering efter placering och slutade fyra.

– Jag gjorde mitt bästa. Det är surt att bli fyra men jag hade inte mer krafter i dag. De var bättre än mig i dag och jag får ut det jag har med tanke på förutsättningarna, säger Nilsson till SVT Sport.

Stina Nilsson missade pallen i Drammen

Falla knappar in i sprintcupen

Vann gjorde världsmästaren Falla, strax före landslagskompisen Astrid Uhrenholdt Jacobsen och ryskan Natalia Neprjajeva. Vinsten är Fallas femte i Drammen de sex senaste åren.

Norskan knappar därmed in i sprintcupen som Nilsson fortsatt leder. Svenskan är 13 poäng före Falla med två sprinttävlingar kvar den här säsongen, i Falun och Quebec.

Dahlqvist besviken

Maja Dahlqvist, som föll olyckligt i den individuella sprinten i VM, såg definitivt ut att ha fart nog för att ta sig till final i Drammen. Men olyckliga spårval i semifinalen grusade den förhoppningen för Dahlqvist som slutade trea i sitt heat.

– Det känns lite frustrerande. Jag tycker jag var starkare och jag borde ha tagit ett eget spår på upploppet. Jag kunde inte spurta för fullt på slutet för jag hamnade bakom och kunde inte byta åt något håll, säger en besviken Dahlqvist till SVT Sport.

Jonna Sundling, Hanna Falk, Johanna Hagström och Ida Ingemarsdotter försvann alla i kvartsfinalerna, där den senare rasade efter sitt lopp.

– Jag är förbannad på Visnar, hur hon gör på upploppet. Jag tappar fart, säger Ingemarsdotter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer