Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Längdstjärnornas kritik mot landslagsledningen: ”De kanske inte är intresserade” • Hör Anders Byströms svar på kritiken i klippet Foto: TT

Stjärnornas kritik mot landslagsledningen: ”De kanske inte är intresserade”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn har lämnat längdlandslaget.

Nu kritiserar trion landslagsledningen.

– Det känns som att de kanske inte är intresserade, säger Frida Karlsson till Viaplay.

Det svenska skidlandslaget har tappat tre av sina största stjärnor – i Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn – som valt att träna på egen hand.

Trion, och landslagsledningen, säger att det inte finns någon konflikt mellan parterna. Uppbrottet ska handla om att de inte kunnat komma överens om ett åkaravtal och att de vill ha mer tid på hemmapla

I en intervju med Viaplay berättar Karlsson, Dahlqvist och Svahn om relationen med ledningen. De uppger att det inte finns någon kommunikation kring deras satsningar.

– Ingenting, säger samtliga.

”Jag hade varit nyfiken”

Maja Dahlqvist förstår inte varför.

– Jag hade varit nyfiken. Jag är intresserad av vad andra gör och tycker det är kul att veta vad ni gör, säger Maja Dahlqvist.

Frida Karlsson fyller på:

– Det känns som att de kanske inte är intresserade, säger Frida Karlsson.

Landslagschefen delar inte bilden

När SVT Sport når Anders Byström har han ännu inte sett intervjun och tycker därför det känns svårt att kommentera kritiken på rak arm.  

– Men det är ju lite kul att de säger det i dag, för jag är på väg till Idre Fjäll och ska träffa dem i kväll. Så det vill jag nog prata med dem om själv i kväll och höra vad de menar, säger han.

Enligt Byström stämmer det inte att landslaget inte har någon kontakt med trion.

– Vi har ju haft löpande kontakt hela vägen. Vi har kontakt med tränarna också, deras privata tränare, och vet hur de tränar och vi följer dem i träningsdagboken. 

SE ÄVEN: Här tränar Jonna Sundling och Frida Karlsson tillsammans: “Guld värt” (september 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.