Therese Johaug. Foto: Bildbyrån

Therese Johaug tog sitt 16:e guld i norska mästerkapen

Uppdaterad
Publicerad

I går segerryckte Therese Johaug efter 50 sekunder på 15 kilometer skiathlon.

I dag slog hon till igen.

Johaug vann med över 16 sekunder och tog sitt 16:e guld i norska mästerskapen.

Therese Johaug, 32 år, visar form i norska mästerskapen. I går segerryckte hon redan efter 50 sekunder på 15 kilometer skiathlon i norska mästerskapen.

I dag slog 32-åringen till igen – på fem kilometer.

”Det blir spännande”

– Fem kilometer är fem kilometer. Det är en öppen distans, så det blir tätt om platserna och sekunderna. Det blir spännande, sa Johaug till NRK före start.

Men riktigt så spännande blev det inte.

Vann med 16,6 sekunder

Therese Johaug inledde starkt och körde över mållinjen på tiden 14.00.8, 16,6 sekunder före tvåan Kathrine Rolsted Harsem. Och 25,9 sekunder före trean Anna Svendsen.

– Jag är faktiskt väldigt nöjd med loppet i dag, säger segraren till NRK.

Therese Johaug tog sitt 16:e guld i norska mästerkapen och därmed tangerade hon Oddvar Brå och Bente Skari. Den som innehar rekordet är giganten Marit Björgen, med sina 25 insamlade NM-titlar.

Under dagen tar Norge ut truppen till världscupen i Lahtis i helgen – det blir första världscuptävlingarna för de norska åkarna sedan i slutet av november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.