Längdlandslagets vallachef Urban Nilsson lämnar sitt uppdrag. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Vallachefen slutar i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges vallachef Urban Nilsson lämnar sitt uppdrag. Det meddelar förbundet på sin hemsida.

– Jobbet som vallachef är något jag brunnit för i många år och det var inte lätt att bestämma sig för att sluta, men nu när jag gjort det känner jag mig nöjd och ser fram emot att fokusera på nya utmaningar, säger Nilsson i ett pressmeddelande

Urban Nilsson har jobbat i längdlandslaget sedan 2007 och 2012 tog han över uppdraget som vallachef. En roll som han har haft fram tills nu när han väljer att sluta.

– Jag har grubblat mycket de sista veckorna. Jobbet som vallachef är något jag brunnit för i många år och det var inte lätt att bestämma sig för att sluta, men nu när jag gjort det känner jag mig nöjd och ser fram emot att fokusera på nya utmaningar, säger Nilsson till förbundets hemsida.

Vem som ersätter Nilsson är inte klart och han kommer att stanna i landslagsorganisatonen över sommaren och fram tills en ersättare är utsedd.

Totalt blev det sex mästerskap under Nilssons vallaledning, fördelade på fyra VM och två OS.

– Ett av mina finaste minnen var OS i Sotji. Det var helt fantastiskt. Vi jobbade bra tillsammans och hade roligt.

Nilsson är den fjärde i raden att lämna längdlandslaget. Nyligen aviserade Rikard Grip att han avgår som landslagschef och Johan Sares att han lämnar. Dessutom lämnade damtränaren Annika Zell sitt uppdrag efter den gångna säsongen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.