• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Uppsala i Uppsala län. Det brinner i en bilskrot i Boländerna. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Uppland. Läs mer

Foto: TT Nyhetsbyrån

Vibeke Skofteruds dödsorsak fastställd – vattenskoterolycka

Uppdaterad
Publicerad

I går kom den tragiska nyheten att norska OS-guldmedaljören Vibeke Skofterud, 38, hittats död. Nu slår polisen fast att det handlar om en vattenskoter-olycka.

Polisens utredningsledare Torbjörn Trommestad till Dagbladet:

– Hon åkte in i en holme. Det låter konstigt att du inte kan manövrera ett fordon i mörkret, men det kan vara väldigt svårt även om du är bekant med området.

Vibeke Skofterud rapporterades saknad av flickvännen Marit Stenshorne vid 01.00 natten mot söndag. Ungefär tio timmar senare, klockan 11.30 på söndagen, hittades Skofterud död på ön St Helena i Hovekilen.

– Vi har kartlagt en tydlig bild av vad som hänt, Den sista säkra observationen av Skofterud är runt midnatt. Avståndet från den sista observationspunkten till holmen där hon hittades är inte lång. Därför tror vi att olyckan inträffade runt midnatt, säger utredare Trommestad.

Skofterud, som blev 38 år, vann Vasaloppet 2012 som första norska kvinna och har ett OS-guld och två VM-guld, alla i stafett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer