Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se William Poromaas målgång och krasch. Foto: Viaplay

Besviken William Poromaa femma – kraschade efter målgång

Uppdaterad
Publicerad

Sverige blev utan medalj i herrarnas skiathlon i VM. William Poromaa blev bäste svensk som femma och efter målgången kraschade han in i en reklamskylt.

– Jag vet inte vad som hände, säger William Poromaa till SVT Sport.

William Poromaa var länge med i tätklungan men tappade efter skidbytet när tre norrmän drog iväg. Sedan gick 22-åringen en kamp mot Pål Golberg om fjärdeplatsen men fick ge sig i en spurtduell och slutade femma, drygt 30 sekunder från pallen.

– Det var surt, jag klarade inte av det i dag utan de var för starka. De höjde farten på skejten och jag visste att jag måste gå med om jag ska ha medalj men jag klarade inte det, så det är bara hem och träna, säger William Poromaa till SVT Sport.

Efter målgången var Poromaa besviken och åkte in i en reklamskylt i målfållan. Han fastnade med foten innan han fick hjälp upp av sina norska konkurrenter.

– Jag vet inte vad som hände, jag skulle bara stanna så högg skidan så jag ramlade men det gick bra. Jag har adrenalin nu och det känns bra så det ska nog inte vara någon fara med foten, säger William Poromaa.

Halfvarsson slutade sexa

I sitt första VM för två år sedan slutade Poromaa nia i skiathlon och i Planica jagade svensken medalj men lyckades inte nå pallen. Femma var hans bästa placering i VM.

Calle Halfvarsson, som slutade femma i torsdagens sprint, blev sexa medan Jens Burman slutade elva. Svenskduon var med i toppen under första halvan av loppet men när norrmännen ökade tempot fick de ge sig.

– Jag gjorde ett dåligt skidbyte, jag och Jens stod bredvid varandra och jag vet inte om vi stressade varandra. Jag strulade lite och sekunderna rinner iväg när man börjar strula. Man vill ju vara där framme på pallen men jag är rätt nöjd med sjätteplatsen, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.